W listopadzie w ramach zajęć z technologii w cukiernictwie dla klas 3TGA i 3PC grupa – cukiernik,
w szkolnej pracowni odbyły się zajęcia obejmujące: sposoby temperowania czekolady, wykonanie elementów dekoracyjnych oraz drobnych czekoladek. Uczniowie przekonali się, że praca z czekoladą to nie tylko rozkoszowanie się jej smakiem, ale przyjemność tworzenia z pasją i energią.
Inne tworzywo dekoracyjne – masy cukrowe, zaprezentowała młodym cukiernikom pani Barbara Bagińska, wspaniała mistrzyni cukiernictwa z firmy Buczek. W ramach autorskiego pokazu przybliżyła młodzieży, z klasy 2 CW grupa – cukiernik, narzędzia stosowane do modelowania oraz sposoby formowania figurek, tym razem związanych z tradycją Bożonarodzeniową.
Profesjonalizm i pasja do modelowania, jakie pani Barbara pokazała uczniom, niewątpliwie stanowią dla nich bogate doświadczenie.
Po ocenie prac uczniowskich, prowadząca zajęcia przyznała:
1 miejsce Anna Dudek
2 miejsce Paweł Dziura
3 miejsce Agnieszka Kapusta
wyróżnienie Patrycja Czerwonka
Natalia Jedynak
Wszystkie zajęcia przebiegały w bardzo wesołej i przyjaznej atmosferze.
Halina Wanic