W listopadzie w ramach zajęć z technologii w cukiernictwie dla klas 3TGA i  3PC  grupa –  cukiernik,
w szkolnej pracowni odbyły się zajęcia obejmujące: sposoby temperowania czekolady, wykonanie elementów dekoracyjnych oraz drobnych czekoladek. Uczniowie przekonali się, że praca z czekoladą to nie tylko rozkoszowanie się jej smakiem, ale przyjemność tworzenia z pasją i energią.

Inne tworzywo dekoracyjne – masy cukrowe, zaprezentowała młodym cukiernikom pani Barbara Bagińska, wspaniała mistrzyni cukiernictwa z firmy Buczek. W ramach autorskiego pokazu przybliżyła młodzieży, z klasy 2 CW  grupa – cukiernik, narzędzia stosowane do modelowania oraz sposoby formowania figurek, tym razem związanych z tradycją Bożonarodzeniową.

Profesjonalizm i pasja do modelowania, jakie pani Barbara pokazała uczniom, niewątpliwie stanowią dla nich bogate doświadczenie.

Po ocenie prac uczniowskich, prowadząca zajęcia przyznała:

1 miejsce            Anna Dudek

2 miejsce            Paweł Dziura

3 miejsce            Agnieszka Kapusta

wyróżnienie      Patrycja Czerwonka

                         Natalia Jedynak

Wszystkie zajęcia przebiegały w bardzo wesołej i przyjaznej atmosferze.

Halina Wanic

Warsztaty z masy cukrowej