Uczniowie klasy 2tga – technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli
w zajęciach praktycznych prowadzonych przez naszego absolwenta i kucharza zawodowego  Adama Schmidta.

W ramach ćwiczeń uczniowie wykonali tradycyjne potrawy kuchni hiszpańskiej: tapas, chłodnik gazpacho, dorsza „buñuelos de bacalao”, Tortilla de patatas, „Croquetas” i sos „Ajo blanco”.

Potrawy zostały wykonane według receptur i wskazówek naszego Mistrza. To było ciekawe
i niezwykłe doświadczenie dla nas wszystkich.

„Z dumą patrzyłam jak Adam – mój Uczeń a teraz Kucharz, przekazuje młodzieży swoją wiedzę
i umiejętności zdobyte w trakcie nauki w naszej szkole, w pracy i na stażach.
To jest to, o co chodzi – aby uczeń przerastał swojego nauczyciela!” (Izabela Szymańska)

 

Zajęcia praktyczne z Adamem Schmidtem - absolwentem ZSPS