Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie, ul. Macieja Miechowity 6 zaprasza uczniów do udziału w XXV Edycji Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik (etap wojewódzki)
oraz
III Edycji Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki / okręgowy

 

Tematem przewodnim XXV Edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik jest: „Cuda świata”.

Tematyka III Edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz brzmi:
„Mięso z królika w roli głównej”.

Konkurs adresowany jest do uczniów Branżowej Szkoły I Stopnia kształcących się
w zawodzie piekarz, cukiernik i kucharz.

Turniej składa się z części pisemnej w formie testu i części praktycznej.
Test obejmuje wiedzę z zakresu danego zawodu. W części praktycznej uczniowie wykonują i prezentują wyroby właściwe dla zawodu zgodnie z tematem podanym przez organizatora ogólnopolskich eliminacji.

Eliminacje wojewódzkie odbędą się 22 stycznia 2020r.

Podstawowe informacje, terminarz oraz Regulaminy Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz można znaleźć na stronie http://zsz5wroclaw.home.pl/index.php/konkursy/turniej2020/

Informacje, terminarz, temat oraz Regulamin Turnieju Na Najlepszego Ucznia
w Zawodzie Kucharz można znaleźć na stronie www.zsspoz.zabrze.pl  w zakładce Turniej – Kucharz

 

Wszelkie pytania proszę kierować do Koordynatora organizacji Turnieju – Agnieszki Komorowskiej (e-mail: agnieszka_komorowska@interia.pl)