„Carving – sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach”
Warsztaty carvingowe skierowane są do uczniów Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie.
Celem warsztatów jest nabycie umiejętności wykonywania dekoracji z zastosowaniem tajskiej sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach. Uczniowie uczęszczający na zajęcia poszerzają swoje umiejętności zawodowe, rozwijają talenty i zainteresowania. Na warsztatach uczniowie rozwijają swoje kompetencje tj. kreatywność, poczucie estetyki, precyzyjność, cierpliwość.
Termin i miejsce: każdy wtorek,godz. 16.00 w pracowni obsługi gości
Wymagania: Bluza kucharska i surowce wg. wcześniejszego ustalenia z organizatorem warsztatów
Zgłoszenie: osobiście u organizatora warsztatów w gabinecie 214
Zajęcia prowadzi / organizator warsztatów – p. Izabela Szymańska