Dnia 1 czerwca bieżącego roku odbył się w naszej szkole „Piknik Rodzinny”. Zaproszeni zostali wszyscy pracownicy szkoły z dziećmi lub wnukami. Udział w zabawie mieli także uczniowie ze swoim rodzeństwem. Przewidziano mnóstwo atrakcji m.in. zawody sportowe, karaoke, konkurs 1 z 10, szachy, warcaby oraz zabawy dla młodszych dzieci. Maluchy mogły też spróbować swoich sił w zadaniach kulinarnych. Pod…
Czytaj dalejW dniu 27 kwietnia 2018 roku odbyło się uroczyste pożegnanie uczniów klas czwartych technikum. Program artystyczny przygotowali uczniowie klas trzecich pod opieką nauczycieli: Marcina Bauerka i Anny Matusz-Mirlak. W pomoc w przygotowaniu uroczystości włączyły się również uczennice z Samorządu Szkolnego pod opieką Joanny Sierak. W programie ujęto „Receptę na zdaną maturę” oraz wygłoszono „List w sprawie…
Czytaj dalej27 kwietnia 2018 roku po odczytaniu pisma od Prezydenta Miasta Krakowa Pana Jacka Majchrowskiego na temat 227 Rocznicy uchwalenia Konstytucji 3 maja, Pan Dyrektor Tadeusz Zarawski przekazał przedstawicielom klas egzemplarze Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej. W uroczystości wzięli udział wszyscy uczniowie.
Czytaj dalejW dniu 17 kwietnia 2018 roku uczennice klasy 3TG uczestniczyły w konferencji „Solarium a bezpieczeństwo i zdrowie człowieka”, zorganizowanej przez fundację Vitalny Kraków w ramach rekomendowania ochrony zdrowia. Miejscem konferencji była Sala Obrad Rady Miasta Krakowa im. Stanisława Wyspiańskiego w Pałacu Wielkopolskich. Zaproszeni prelegenci, którymi byli lekarze przybliżyli wpływ promieniowania UV emitowanego przez lampy solarne…
Czytaj dalejUczennice klasy 3EW: Marcela Siara, Patrycja Strugalska oraz Sabina Szczygieł, zostały zakwalifikowane do etapu Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik, który odbył się we Wrocławiu w dniach 16–18 kwietnia 2018r. Tematem przewodnim tegorocznej edycji był „Powiew wiosny”. Finał poprzedzony był eliminacjami na etapie szkolnym i wojewódzkim. W etapie wojewódzkim wzięło udział 71 cukierników. Spośród nich 21…
Czytaj dalejW ramach zajęć praktycznych, nauczyciele-technolodzy: Bogusława Smok i Błażej Słoń w dniu 12 kwietnia 2018 roku, zorganizowali kolejne warsztaty w klasie 2TGK z przygotowania ryb i owoców morza, które zostały poprowadzone przez Pana Michała Henzla – członka Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej oraz Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. W trakcie 4-godzinnych warsztatów uczniowie wysłuchali krótkiego wykładu na temat podziału ryb, a także…
Czytaj dalejW dniu 27 marca 2018 roku w naszej szkole zostały zorganizowane certyfikowane warsztaty kulinarne o tematyce „Kuchni molekularnej” prowadzone przez Kuchmistrza Zbigniewa Kurleto – członka Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej. W warsztatach udział wzięło, aż 77 uczniów, podzielonych na dwie grupy. Po wysłuchaniu wykładu na temat historii oraz zasad tej sztuki kulinarnej,…
Czytaj dalejUwaga! W dniu 17 kwietnia 2018 r. o godz. 17:00 odbędą się zebrania z Rodzicami. Serdecznie zapraszamy. LP. SALA KLASA 1. 104 3 EW 2. 105 3 KP 3. 107 3 KI 4. 108 1 PK* 5. 109 2 KW* 6. 110 2 PC* 7. 111 2 E*…
Czytaj dalejW dniach 22-24 marca 2018 roku nasza Szkoła zaprezentowała swoją ofertę edukacyjną na tegorocznych TARGACH EDUKACYJNYCH EXPO 2018. Uczniowie wraz z nauczycielami przygotowali dla kandydatów na uczniów naszej szkoły, „Zdrowe przekąski pięknie podane” sporządzone na bazie pieczywa od naszego patrona gastronomicznego, tj. „Piekarni i Cukierni Buczek”. Całość oferty dopełnił pokaz techniki carvingu kierownika szkolnych pracowni gastronomicznych…
Czytaj dalej