Jak co roku uczniowie klas drugich i trzecich Technikum Przemysłu Spożywczego odbyli miesięczne praktyki zawodowe w renomowanych krakowskich restauracjach, cukierniach i hotelach 🙂 Uczniowie poszerzyli swoją wiedzę, nabyli nowe umiejętności i pod okiem mistrzów w zawodzie zdobyli bezcenne doświadczenie. Młodzież wróciła zachwycona z praktyk, utwierdziła się w słuszności wyboru zawodu i doceniła możliwości jakie daje nasza szkoła w rozwijaniu ich zainteresowań.
Praktyka zawodowa odbyła się w takich miejscach jak:
– AC Hotel by Marriott Krakow
– Hotel Sheraton Grand Krakow
– Hotel Hilton Garden Inn Kraków
– Hotel Vienna House Easy Cracow
– Hotel Vienna House Andels Cracow
– Hotel Mercure Kraków Stare Miasto
– Hotel Novotel Krakow Centrum
– Hotel Novotel Kraków City West
– Hotel ibis Kraków Stare Miasto
– Hotel The Bridge Suites
– Grand Ascot Hotel
– Hotel Radisson Blu Kraków
– Hotel Indigo Krakow
– Hotel Swing
– Restauracja PINO
– Czekadełko Catering
– Tradycyjna Pracownia Cukiernicza Kameccy
– Pracownia Cukiernicza Cichowscy
– Pracownia Cukiernicza Marek Blecharz
– Cukiernia Krzysztof Wilk i Tomasz Wilk
– Cukiernia Grzegorz Wilk
– Piekarnia Buczek
– Pracownia Cukiernicza Wojciech Doliński
– Cukiernia Vanilla
– Piekarnia Krzysztof Czajczyk i Dariusz Czajczyk
🙂