W dniu 13.12 2024 roku Technicy technologii żywności z klasy 3TPC wykonali swoją pierwszą analizę sensoryczną z wykorzystaniem metody szeregowania stopnia słodkości roztworów cukrowych. Spośród 9 osób biorących udział w badaniu, wyłoniono 3 panelistów, którzy bezbłędnie wskazali kolejność stężeń poszczególnych roztworów. Następnie uczniowie sprawdzili uzyskane wyniki przeprowadzając analizę instrumentalną roztworów wyznaczając zawartość cukru za pomocą refraktometru.
- Strona główna
- O nas
- Strefa rodzica
- Strefa ucznia
- Oferta edukacyjna
- Zamówienia
- Wynajem
- CKZ
- KKZ
- Warsztaty kulinarne
- Promocja szkoły 2024/2025
- Matura 2024
- Egzamin zawodowy 2024
- Klasy integracyjne
- Rekrutacja 2024/2025
- Podręczniki na rok szkolny 2024/2025
- IODO
- Kontakt