„Carving – sztuka rzeźbienia w warzywach i owocach”

Warsztaty carvingowe skierowane są do uczniów Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie.

Celem warsztatów jest nabycie umiejętności wykonywania dekoracji z zastosowaniem tajskiej sztuki rzeźbienia w warzywach i owocach. Uczniowie uczęszczający na zajęcia poszerzają swoje umiejętności zawodowe, rozwijają talenty i zainteresowania. Na warsztatach uczniowie rozwijają swoje kompetencje tj. kreatywność, poczucie estetyki, precyzyjność, cierpliwość.

Termin i miejsce: każdy wtorek,godz. 16.00 w  pracowni obsługi gości

Wymagania: Bluza kucharska i surowce wg. wcześniejszego ustalenia z organizatorem warsztatów

Zgłoszenie: osobiście u organizatora warsztatów w gabinecie 214

Zajęcia prowadzi / organizator warsztatów – p. Izabela Szymańska