Pozostając nadal w klimacie świątecznym prezentujemy bożonarodzeniowe wypieki i potrawy wykonane przez uczniów naszej szkoły.
Bułeczki w kształcie gwiazdek posypane makiem upiekli piekarze z klasy 3BP.
Przedświąteczne dni kojarzą się niezmiennie z zapachem pierniczków. W wielu domach ich pieczenie stało się już tradycją. Pierniczki piekli absolutnie wszyscy uczniowie, non stop napełniając szkolne korytarze aromatem przypraw korzennych. Krajankę piernikową – ciasto z dodatkiem drożdży, wybrali natomiast do zrobienia uczniowie klasy 3TPC.
Nie mogło zabraknąć także tradycyjnych potraw. Kucharze z klasy 2TC uczyli się przyrządzania barszczu czerwonego z uszkami na domowym zakwasie.
Uczniowie pochodzący z Ukrainy z klasy 3CP wnieśli do świątecznego repertuaru potraw swoje tradycyjne smaki. Wykonali tradycyjny barszcz ukraiński m.in. z kapustą i ziemniakami z dodatkiem pysznych bułeczek drożdżowych. Nie mogło zabraknąć również pielmieni – słynnych wschodnich małych pierożków z nadzieniem mięsnym, przygotowanych przez kucharzy z klas 1TA i 2TC.
Przedstawiamy również dekoracje świąteczne przygotowane przez samorząd uczniowski z udziałem innych uczniów.