Takie motto przyświeca procesowi dydaktycznemu w naszej szkole. Każdy z uczniów rozpoczynający przygodę z gastronomią etapowo dojrzewa do podejmowania wyzwań konkursowych. I tak było 11.03.2025 roku, kiedy to uczennice klasy 3 technikum wystartowały w swoim pierwszym, a zarazem międzynarodowym konkursie kulinarnym, organizowanym przez Małopolską Szkołę Gościnności w Myślenicach. Angelina i Polina jako 2 osobowa drużyna, przygotowały przystawkę Carpaccio z buraka z dressingiem ma bazie Miodu spadziowego z Beskidu Wyspowego, który był tematem przewodnim konkursu. Z kolei jako danie główne nasze uczennice przygotowały Roladki z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami w duecie z pieczonym ziemniakiem hasselback na dipie kaparowo-pleśniowym w akompaniamencie konfitury cebulowo-miodowej. Dzięki udziałowi w tym konkursie uczennice zdobyły doświadczenie konkursowe a uzyskane wskazówki potraktowały jako zachętę do dalszej pracy. Trzymamy kciuki za ich dalszy rozwój oraz nieskończone pokłady kreatywności.
