Zapraszamy do zapoznania się z ofertą bluz i koszulek ZSPS. Szczegółowe informacje udziela Samorząd Szkolny
Czytaj dalejW dniu 24 marca 2022 r. w Auli Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie odbyła się Uroczystość wręczenia dyplomów Stypendystom Prezesa Rady Ministrów, w której udział wzięły dwie nasze Stypendystki Dorota Janowska z klasy 4TGKA oraz Justyna Repelewicz z klasy 3TP. Uczestniczki odebrały dyplomy z rąk Małopolskiej Wicekurator Oświaty Pani Haliny Cimer. Dorocie i Justynie życzymy dalszych…
Czytaj dalej29 marca 2022r. odbyła się uroczystość przeniesienia i złożenia w Panteonie Narodowym prochów śp. prof. Krzysztofa Pendereckiego, światowej sławy kompozytora, współtwórcy nowego oblicza polskiej muzyki w XX w., przez wiele lat związanego z Krakowem. W uroczystości naszą Szkołę reprezentował Poczet Sztandarowy wraz z opiekunem Panią Katarzyną Pietrzyk.
Czytaj dalejPrzypomnijmy sobie sobotnie pokazy barmańskie z Panem Piotrem Dziadkowcem z Krakowskiej Szkoły Barmanów, a także pokaz sztuki kelnerskiej w wykonaniu uczennic z klasy 3TGA
Czytaj dalejOdwagi, wstań! Pod takim hasłem odbył się Dzień skupienia dla szkół średnich Archidiecezji Krakowskiej, w którym udział wzięli nasi uczniowie. Spotkanie w którym uczestniczyło ponad 600. uczniów szkół średnich odbyło się 16 marca 2022 r. w Sanktuarium Świętego Jana Pawła II w Krakowie. Uczniowie mieli okazję posłuchać świadectw s. Teresy Pawlak oraz Tomasza Samołyka, a…
Czytaj dalejKrakowski Tydzień Zawodowca już za nami. Przypomnijmy sobie piątkowe pokazy piekarskie z piekarzami z Auchan. Smaczne i świeże chałki, rogaliki oraz pizze pachniały w całej szkole. Wyroby piekarskie wykonali mistrzowie piekarscy z klasą 3 TGA
Czytaj dalejW dniu 25 marca odbyły się warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni Panem Pawłem Konopką ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Uczniowie przygotowali polędwicę wieprzową na steku z kalafiora z puree z batatów.
Czytaj dalejW dniu 23.03. w naszej szkole odbyły się pokazy z szefami kuchni AC by Marriott i Bridge Suites. Uczniowie klasy 3 TP kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, pod okiem mistrzów gastronomii, wykonywali kurczaka wolno gotowanego w occie balsamicznym na rukoli, polędwiczki wieprzowe z konfitowanymi ziemniakami z twarogiem i czerwoną kapustą
Czytaj dalejMiniony tydzień minął nam bardzo szybko. Było kolorowo, nowatorsko, a przede wszystkim smacznie. W naszej szkole podczas Krakowskiego Tygodnia Zawodowca gościła kuchnia francuska. Podczas pokazów gastronomicznych uczniowie z klasy 2 TP, u boku zastępcy szefa kuchni Novotel i Ibis, Pana Radosława Stempin, przygotowali naleśniki suzette, a także Dauphinois. Zapraszamy do galerii
Czytaj dalejW dniu 22 marca 2022r. uczniowie naszej szkoły brali udział w Targach Edukacyjnych, które odbyły się w ZSP nr 17 na ul. Czarnogórskiej. Celem wyjścia była promocja naszej szkoły i zachęcenie młodzieży do kształcenia w zawodach, do których ich przygotowujemy. Szczególnie dużym zainteresowaniem cieszyły się rzeźby wykonane metodą carvingu przez uczennicę klasy III TP Amelię…
Czytaj dalej