XXIV Edycja Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik (etap wojewódzki)
II Edycja Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz – etap wojewódzki (okręgowy)
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Krakowie, ul. Macieja Miechowity 6 zaprasza uczniów do udziału w XXIV Edycji Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik (etap wojewódzki)
oraz
II Edycji Ogólnopolskiego Turnieju Na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz etap wojewódzki (okręgowy)
Tematem przewodnim XXIV Edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Piekarz i Cukiernik jest: „Rzemiosło – nasza przyszłość”.
Tematyka II Edycji Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz brzmi: „Wariacje z wieprzowiną”.
Konkurs adresowany jest do uczniów Branżowej Szkoły I Stopnia kształcących się
w zawodzie piekarz, cukiernik i kucharz.
Turniej składa się z części pisemnej w formie testu i części praktycznej.
Test obejmuje wiedzę z zakresu danego zawodu. W części praktycznej uczniowie wykonują i prezentują wyroby właściwe dla zawodu zgodnie z tematem podanym przez organizatora ogólnopolskich eliminacji.
Laureatom etapu ogólnopolskiego przysługuje zwolnienie z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie.
Szkoły mogą zgłaszać swój udział w konkursie do 12 grudnia 2018 r.
Eliminacje wojewódzkie odbędą się 8 stycznia 2019r.
Wszelkie pytania i wątpliwości proszę zgłaszać do Koordynatora organizacji Turnieju – Agnieszki Komorowskiej (e-mail: agnieszka_komorowska@interia.pl)
Informacje ogólne
Terminarz – piekarz, cukiernik (2018)
Terminarz – kucharz (2018)
Regulamin Etapu Wojewódzkiego Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Cukiernik i Piekarz
Regulamin Etapu Wojewódzkiego (Okręgowego) Turnieju na Najlepszego Ucznia w Zawodzie Kucharz
Karta zgłoszenia – kucharz (2018)
Karta zgłoszenia – piekarz, cukiernik (2018)